InsideOUT

InsideOUT e уъркшоп тип уебинар, но в същото време силно интерактивен и ангажиращ, и ще изисква вниманието на участниците през цялото време. Той е компилация от активности, игри и открити дискусии, в комбинация с малко теория на тема “неосъзнато отклонение” / unconscious bias. В този уъркшоп участниците ще преживеят лично как несъзнателно стереотипизират и как се чувстват, когато на тях самите им слагат етикети. Ще изследват предразсъдъците, базирани на различни критерии и ще се опитат да ги преборят. Ще рефлектират върху собствените си суперсили и ще генерират идеи как те самите да се превърнат в съюзници и какво могат да направят в личния и професионалния си живот, за да намалят предразсъдъците и дискриминацията, и да помогнат за повдигането на осъзнатостта на хората около тях. 

Стереотипите и категоризирането са толкова естествен човешки феномен, че дори вече не му обръщаме внимание в ежедневието си и дори по-лошо – нормализирали сме го. Но истината е, че “слагането в кутии” на другите хора пречи на цялостната ни нагласа, води до негативни поведения и ни лишава от възможността да видим дълбокия човешки потенциал. Така, освен че наранява ползотворните ни отношения с другите, пречи и на тяхното собствено израстване. 

InsideOUT e уъркшоп тип уебинар, но в същото време силно интерактивен и ангажиращ, и ще изисква вниманието на участниците през цялото време.  Той е компилация от активности, игри и открити дискусии, в комбинация с малко теория на тема “неосъзнато отклонение” / unconscious bias. В този уъркшоп участниците ще преживеят лично как несъзнателно стереотипизират и как се чувстват, когато на тях самите им слагат етикети. Ще изследват предразсъдъците, базирани на различни критерии и ще се опитат да ги преборят. Ще обмислят и генерират идеи как те самите да се превърнат в съюзници и какво могат да направят в личния и професионалния си живот, за да намалят предразсъдъците и дискриминацията, и да помогнат за повдигането на осъзнатостта на хората около тях. 

Броят на участниците не е лимитиран. Ако желаете InsideOUT уъркшопът да се проведе и във вашата компания, свържете се с нас на biliana@workitout.bg