Better Together International Forum

Ensuring LGBTI Employee Wellbeing and Inclusion

Приобщаването на различни хора на работното място води до по-здравословна професионална атмосфера и по-високи финансови резултати. Според данни от общоевропейското онлайн проучване за дискриминацията срещу ЛГБТИ хората на Агенцията на Европейския съюз за основни права (FRA) от 2019 г. обаче, всеки втори служител с различна сексуална ориентация е ставал жертва на подигравки или заплахи; всеки четвърти служител крие своята сексуална ориентация от колегите си; един от всеки пет служители е напускал работа заради своята различност. 

Международният еднодневен форум Better Together, който ще се проведе в София на 17 септември, ще постави основен фокус върху приобщаването, равенството и благосъстоянието на ЛГБТИ служителите на работното място.

За първи път в България ще се съберат експерти от международни организации и бизнеси като IBM, Google, Progress, Reward Gateway, Световната банка, активисти и HR специалисти, които ще дискутират теми като приобщаване на ЛГБТИ служителите, език и местоимения на работното място, намаляване на дискриминацията на работното място, създаване на вътрешни групи в компаниите с цел равенство, постигане на успешни партньорства между бизнесите и гражданския сектор в подкрепа на ЛГБТИ правата и много други. 

Европейското законодателство също обръща внимание на здравето и благосъстоянието на работниците и препоръчва активни действия. Директива 89/391/EEC поставя за цел да се въведат мерки за подобряване на безопасността, здравето и благосъстоянието на служителите, работещите в Европейския съюз.

За кого е събитието: ЛГБТИ служители, ръководители на екипи, HR директори и специалисти, D&I специалисти и експерти, както и мениджъри от области като Organization Culture, Leadership Development, Employee Engagement, Learning and Development, Succession Planning, Talent Acquisition, Global Business, Ethics and Integrity и др. 

Конференцията ще се проведе в хибридна форма от 10 до 16 ч. на 17 септември в Launchee (бул. Княгиня Мария Луиза 2, ЦУМ, партер). 

Ако искате да присъствате физически – изпратете ни имейл на help@glasfoundation.bg

Ако искате да участвате онлайн, което ви дава възможност да задавате въпроси на гостите, регистрирайте се на – https://bettertogetherforum.twillix.io/register 

Без регистрация – може да следите събитието и лайв на фейсбук страница на фондация GLAS, но коментарите и въпросите там няма да бъдат следени и съответно задавани към гостите. 

Основният език е английски без превод на български, като ще бъде осигурен жестов превод.

Събитието е част от проект PREVENT, кофинансиран по програмата „Права, Равенство и Гражданство“ на ЕС, обединяваща 5 партньори от 3 държави от ЕС, който има за цел да се справи с дискриминацията и рисковете за здравето на служителите, които са ЛГБТИ; да повиши осведомеността на работодателите относно Директива 89/391/ЕИО за безопасност и здраве и многообразие; да създаде инструменти, които помагат на работодателите и в дългосрочен план допринасят за благосъстоянието и включването на ЛГБТИ хората на работното място.
PREVENT е сътрудничество между CAVARIA и IDEWE, Белгия, BILITIS и GLAS, България, ILGA Португалия.

Програма: Better Together Forum 17.09.2021

Защото сме различни, заедно работим по-добре.